BUDAPART

Téma: 
park
tér
Stádium: 
kiviteli terv
koncepció
Dátum: 
2018

 
A Lágymányosi- öböl nyugati oldalán terül el a fejlesztési terület, ahol Budapest új városrésze épül nyolc ütemben lakó- és irodaépületekkel. A Budapart ingatlanfejlesztés amellett, hogy az emberek lakó- és munkahelyének kulturált környezetépítészeti fejlesztéséről és kialakításáról szól, gazdasági haszontermelésről, és hozzáadott értéknövekményről is.

A célunk az volt, hogy egy idehaza sikeres ingatlanfejlesztési projektet, finanszírozható szakmai megoldásokkal nemzetközi szakmai szinten is helytállóan segítsünk létrejönni. Zöld értékek és városias sűrűség jellemzi a területet: kihívás volt a sűrű beépítés és az azt kiszolgáló szükséges infrastruktúra mellett a meglévő zöldfelületi értékek megőrzése. Kortárs városrész épült, újszerű megoldásokkal, például nincs felszíni parkolás.

Célkitűzésünk a változatos építészeti arculat köré olyan szövet létrehozása, ami a teljes területrészt funkcionálisan és design szempontjából is összefogja. Ezt egy egyedi térkőelem kialakításában találtuk meg. A kitalált burkolati minta sokrétűségét mutatja, hogy megjelenik az épületek belső design kialakításában és információs rendszerében is.  Egyedülálló, hogy tájépítészként a tervezési szakasz elejétől részt vettünk a fejlesztésben, szakmai sikernek tekintjük, hogy a lefektetett alapelvek megvalósultak.