KÉKTÓ TÉR

Téma: 
tér
Stádium: 
kiviteli terv
Dátum: 
2017
Terület: 
2 300 m2
Megbízó: 
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

A Kéktó tér a XI. kerületben található, vegyes funkciókkal rendelkező, kedvelt pihenőhely, ahol a mesterséges tó mellett helyet kap egy kapuval zárható játszótér pihenőterületekkel, valamint közterületi parkolóhelyekkel.
A tervezett állapot igazodik a már jól működő funkciókhoz. A játszótér környezete a tó menti kerítés áthelyezésével megnő, a felújított játszóeszközök mellett új játékok is kerülnek a területre, melyek karakteres hangulatot kölcsönöznek a játszótérnek. Az elavult gumiburkolat helyett öntött gumiburkolatú sáv foglalja magába a játszótéri elemeket és az új homokozót.
A beerdősült terület felől egyedi ülőfalak teszik lehetővé a játszóhely körüli üldögélést. A területen végigvezető sétány helyenként kibővül, új ülőbútoraival és telepített fáival megfelelő pihenőhelyet biztosít a használóknak. A tűzrakóhely és környezete szintén átalakul, környezetében több, esetenként fedett pad kap helyet. 
A horgászegyesület területének növényállománya rendezésre kerül, az északi tér felől pedig új, burkolt bejárat nyílik a könnyebb megközelíthetőség érdekében.
Az északi tér parkolókkal ellátott fogadótérré alakul át, mely reprezentatív, ugyanakkor jól használható funkciókból (parkolók, sétány, pad, kerékpártároló) épül fel.