BAZSALIKOM KERT

Téma: 
kert
Stádium: 
kiviteli terv
Dátum: 
2017
Terület: 
1 100 m2
Megbízó: 
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata

A Bazsalikom kert a XI. kerületben található, Kelenvölgyi posta mögötti szabad kertrészen kialakított zárt játszótér és közkert. 
Az új játszótér a megközelítés tekintetében az eredeti állapotra épít, oda kerülnek új kialakítású, teresedéssel ellátott bejáratok, ahol a meglévő kertkapuk és bejáratok is voltak, így három irányból lehet a kert területére belépni. A Bazsalikom utca felőli kerékpártárolóval és paddal ellátott fogadóteret kapott, az Alabástrom utcai bejárat tetőt, a Székelykapu utcai bejárat pedig egy széles gazdasági kaput.
 A kert fő motívumát egy téglakővel burkolt íves, zárt rendszerű út adja.  Ez közrezár egy nagy gyepes felületet, és egy öntött gumi burkolatú játszóteret. Az íves útra fűződnek fel körben az egyéb térkővel vagy öntött gumival burkolt kerti terek.
 A téglakő útrendszer belsejében a nagyobb korcsoportos játszószerek vannak, kívül a kicsik játéktere kapott helyet rajztáblával, hintával és homokozóval, a pihenőtér mellett pedig egyedi  csobogó került elhelyezésre. A játszóeszközök és berendezések között a letisztult anyaghasználat és színvilág dominál: az elsősorban fából készült berendezések mellett antracit színű, acél szerkezetű pergola és kerítés jelenik meg.